نشریه پژوهش های زعفران

آمار بازدید کنندگان

mod_vvisit_counterامروز38
mod_vvisit_counterدیروز27
mod_vvisit_counterاین هفته38
mod_vvisit_counterهفته گذشته237
mod_vvisit_counterاین ماه619
mod_vvisit_counterماه گذشته1199
mod_vvisit_counterکل بازدیدها70984

حاضرین در سایت

ما 12 مهمان آنلاین داریم
 
 
 

زعفران ( crocus sativus) گیاهی است از تیرهٔ زنبقیان که سابقه زراعت آن به بيش از 2500 سال قبل بر مي گردد. مطالعات متعددی نشان می دهد که رويشگاه اوليه زعفران در دامنه كوههاي زاگرس بويژه ناحيه الوند در ايران بوده است. هر چند در گذشته اين گياه در ايران مركزي كشت مي شده است ولی در حال حاضر بیشترین میزان سطع زیر کشت و تولید آن به استانهای خراسان رضوی و جنوبی اختصاص دارد .تحقيق روي اين گياه استراتژيك منطقه خراسان از جنبه هاي مختلف داروئي  ، تغذيه اي و صنعتي حائز اهميت بوده و عامل  موثري در اگرواکوسیستم های این منتطقه دارد . علاوه بر آن زعفران نقش غیر قابل انکاری در اشتغال و معیشت مردم مناطق زعفران کاری ایفا می نماید .انتظار جهانیان از ایران که خود را متولی زعفران می داند در تمام زمینه های مرتبط بسیار زیاد است . بدیهیست هرگونه ادعای در این زمینه با رهیافتهای علمی و پژوهشی قابل ارائه خواهد بود  که در همین راستا گروه پژوهشی زعفران دانشگاه بیرجند به منظور ارائه رهیافتهای علمی و ارتقای وضعیت پژوهشی زعفران در سال 1386 و با موافقت قطعی شورای گستر آموزش عالی ، وزارت علوم تحقیقات و فناوری تاسس گردیده است

 
 
پیام سر دبیر مشاهده در قالب PDF چاپ فرستادن به ایمیل
نوشته شده توسط Administrator   
چهارشنبه, 12 مهر 1391 ساعت 13:21

سخن سردبير

زعفران به عنوان گرانترين محصول كشاورزي و دارويي جهان جايگاه ويژه اي در بين محصولات صادراتي ايران دارد. كاربردهاي فراوان و گسترده زعفران، خواص ويژه و با ارزش، نقش خاص آن در اشتغال زايي و زندگي كشاورزان برخي استانهاي كشور و ارزش افزوده بالاي آن، و در نگاه كلان و شايد مهمتر از همه اين موارد، آميخته بودن نام ايران در جهان با زعفران، لزوم توجه ويژه به مباحث آن را بيش از پيش روشن مي سازد.

عليرغم اين جايگاه ويژه و مهم زعفران ايران، تاكنون در عرصه پژوهش و فناوري كمتر به آن توجه شده است قطعاً انتظار جهانيان از كشوري كه خود را متولي زعفران مي داند بسيار زياد است و البته هر گونه ادعايي در اين زمينه تنها براساس رهيافتهاي پژوهشي قابل دفاع مي باشد. امروزه آشكار گرديده است كه بين توليد علم ، انتشار مقاله، دستيابي به فناوري هاي جديد و توسعه اقتصادي، رابطه كاملاً مستقيمي وجود دارد. در جهان فعلي كشوري نيست كه موقعيت اقتصادي ممتازي داشته باشد، ولي توليد مقاله و معرفي فناوري ها ي جديد آن در سطح قابل قبولي نباشد. به هر حال اگر ادعا مي كنيم نام ايران با عنوان مهد توليد زعفران، از گذشته هاي بسار دور و در حال حاضر در منابع و مراجع علمي بين المللي بسيار كمرنگ جلوه داده شده است، بخشي به دليل همين حضور ناكافي است. از اينرو بنظر ميرسد پژوهشگران ايران بايد تلاش ويژهاي را در راه توليد هر چه بيشتر علم زعفران و انتشار مقالات بين المللي در اين زمينه و البته ارائه محصولات دانش بنيان آغاز نمايند. انتشار نشريه پژوهش هاي زعفران توسط گروه پژوهشي زعفران دانشگاه بيرجند، در راستاي فرهم نمودن بستر مناسب و لازم براي انتشار نتايج تحقيقات محققين كشور در زمينه زعفران و ارائه رهيافت هاي علمي براي توسعه هر چه بيشتر صنعت زعفران مي باشد.

همراهي و همكاري اعضاي محترم هيات تحريريه نشريه و مشاركت انجمن محترم علوم زراعت و اصلاح نباتات ايران بعنوان يكي از برترين انجمن هاي علمي كشور در جهت انتشار نشريه پژوهش ها ي زعفران مايه بسي خوشوقتي و مباهات و شايسته ارج گذاري فراوان مي باشد.

مايلم سپاس و تشكر ويژه خود و همكارانم در گروه پژوهشي زعفران را نثار استاد فرهيخته و ارجمند جناب آقاي دكتر عليرضا كوچكي نمايم كه از ابتداي شكل گيري ايده تاسيس و راه اندازي نشريه تا مراحل انتهايي چاپ و انتشار آن، اهتمام ويژه اي به اين موضوع داشته و راهنماي يهاي ارزشمند، دقيق و بجاي ايشان ، نقش غير قابل انكاري در اين خصوص داشته است.

مدير محترم داخلي نشريه، جناب آقاي دكتر عباس خاشعي سیوکی در كمال تواضع و فروتني، به تنهايي فرآيند مربوط به دريافت و ارسال مقالات، راهبري وب سايت و كليه امور مرتبط با نشريه را مديريت نموده اند كه شايسته تشكر و قدرداني فراوان مي باشند. سركار خانم دكتر سرور خرمدل عضو محترم هيات علمي دانشكده كشاورزي دانشگاه فردوسي مشهد كه تجربيات ارزشمندي در امور نشريات علمي دارند، در نقش يك مشاور آگاه ، ضمن ارائه رهنمودهاي ارزنده، ويراستاري علمي مقالات اين شماره را نيز عهدهدار بودند كه بدينوسيله صميمانه از ايشان سپاسگذاري مي نمايم.

عليرغم تلاشهاي فراوان، قطعاً انتشار اولين شماره نشريه خالي از اشكال نخواهد بود كه ضمن درخواست از كليه همكاران دانشگاهي، پژوهشگران محترم مراكز پژوهشي، دانشجويان عزيز و علاقمند علم زعفران دعوت مي نمايد با ارائه پيشنهادهاي ارزشمند، ارسال نتايج تحقيقات خود و كمك در داوري مقالات، ما را در انتشار و ارتقاي هر چه بيشتر كيفيت علمي نشريه ياري نمايند.

ضمن تشكر از حمايت ويژه رياست و مديران محترم سطوح عالي دانشگاه بيرجند، گروه پژوهشي زعفران اميدوار است با همراهي هيات محترم تحريريه و مشاركت انجمن محترم علوم زراعت و اصلاح نباتات ، انشاءاله در آينده اي نه چندان دور، بتواند امكان انتشار نشريه پژوهش هاي زعفران را به زبان انگليسي فراهم نمايد تا شاهد حضور علمي شايسته و در خور نام زعفران در محافل علمي بينالمللي باشيم.

با كمال احترام و آرزوي توفيق الهي

                                                                                                                                                                                                   محمد علي بهداني

سر دبير نشريه پژوهش هاي زعفران

   

آخرین بروز رسانی در چهارشنبه, 23 مرداد 1392 ساعت 08:50
 
 
   
 
   
 
   
 
 

کلیه حقوق مادی و معنوی نزد وب سایت مجله پژوهش های زعفران محفوظ میباشد
طراحی و پیاده سازی توسط مجتمع برنامه نویسی حرفه ای ایرانیان